Как работи рекуператорът?

Рекуператоът е допълнение към климатичната и вентилационната система.Той регенерира обработената топлина и влага.Това е техника, която осигурява приток на свеж въздух, спестява енергия и в същото време лесно се поддържа. Монтира се в окачен таван.

Напоследък често се говори за енергийна ефективност и оползотворяване на отпадната топлина. Такава е функцията на рекупература – той отнема топлината от изходящия въздух и я отдава на входящия, като по този начин намалява работата на климатичната система значително, а от там и консумацията на електроенергия.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.