Как да поддържаме чист въздуха в помещенията?

Намаляването на вредните частици във въздуха е от съществено значение за  здравето на човека.Това може да се постигне  чрез специални йонизиращи апарати или чрез функцията йонизация , която притежават по-скъпите климатици.Въздухът в стаята изглежда чист-едва 10% от частиците са видими с просто око, останалите 90% са толкова малки, че не се забелязват.Човешкият организъм успява да филтрира част от тях, но ако са прекомерно много, те повлияват здравето. Дори да има вентилация, тя макар че допринася за освежаването на въздуха в помещението не може напълно да се справи с проблема.Освободените йони от йонизатора на климатика улавят частиците прах и ги задържат върху филтъра. Замърсеният филтър периодично се почиства. Активните е-йони деактивират 99% от  бактериите  и плесените във въздуха. Йонизаторът се включва автоматично,  вслучай че въздухът е замърсен, дори когато климатикът не ра боти.

Въздухът, от който се чувстваме добре и отпочинали съдържа добър баланс на положителни и отрицателни йони. Отрицателните йони имат добър и здравословен ефект върху нашето тяло. В този случай отрицателните йони са полезни, а положителните не толкова.Растенията произвеждат голямо количество отрицателни йони. Съотношението на отрицателни и положителните йони в градовете е средно 4:5. В планината в близост до горите, съотношението е 5:4.Зелени растения и цветя,отглеждани  в помещенията освежават и пречистват  въздуха.

Учените са установили, че преди буря силно се увеличава концентрацията на положителни йони във въздуха. Увеличението им се дължи на това, че положителните йони изпреварват въздушния фронт с един два дни, тъй като електричните заряди се движат по- бързо.Усещането е на задух и въздухът е тежък за дишане. По време на самата буря и малко след нея се увеличава отделянето на отрицателните йони. След бурята усещането е за чист и свеж въздух. Край реките и езерата въздухът е най-свеж и наситен с  е-йони.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.