Вакуумнотръбни колектори

Слънчевата система Heat Pipe Vacuum Tube Technology или система от вакуумно тръбни колектори е най енергоефективната слънчева система-коефициентът й на полезно действие е до 95%.
Това са трето поколение термални слънчени панели за производство на топла вода за битови нужди.Слънчевите лъчи огряват стъклените тръбите, а специалната течност в тях абсорбира топлината. Стъклото е боросиликатно и устойчиво дори на градушка.Топлината се транспортира от течността до нагревателя. Помпата задвижва втората топлопреносима течност -вода и антифри, която поема топлината от термотръбите на колектора. Ззатоплената вода достига до медната серпентина на резервоара -слънчев бойлер, където преотадва топлината на водата от резервоара. Изтегленият въздух-т.е вакуумът е най-добрият изолатор и външната тръба остава студена, докато температурата на течността в нея е твърде висока и същевременно няма никакви топлинни загуби. Ефективността на технологията на вакуумно тръбния колектор е постигната и чрез цилиндричния профил на тръбата, при който слънчевите лъчи винаги падат перпендикулярно спрямо нея и енергията се използува максимално през целия ден. Вакуумнотръбният колектор работи и при -20˚С безпроблемно,като животът на тръбите е около 20 години и при повреда на една от тях, може да се извърши подмяна при работеща система.
Възобновяемата слънчева енергия за затопляне на вода е установена като едно от най-добрите екологични решения за момента. Слънчева колекторната система е с бърза възвръщаемост на инвестицията, тъй като използва безплатен енергиен източник, намалява сметките за електроенергия и предотвратява използуването на горива. Все повече държави са ориентирани към подкрепата на енергоефективи проекти и използуването на възобновяеми източници на топлина.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.