Как безопасно да използваме климатика?

Климатикът е безопасна и лесна за употреба техника, но и при нея трябва да се спазват правила. Климатикът трябва да е професионално монтиран и тестван от специалисти, да бъде правилно свързан към електрическата мрежа и заземен.
Уредът не се спира и пуска чрез включване и изключване от мрежата, а от дистанционното,за да не се предизвика електрически шок или пожар.Захранващият кабел трябва да е съобразен с мощността на климатика. Климатикът не трябва да се пипа с мокри ръце и да се използува в силно запрашена среда. Ако случайно попадне вода във вътрешното тяло,го изключете и се свържете със сервиза. В противен случай има опасност от токов удар. В случай на неприятна миризма,пушек или странен шум, също го изключете от мрежата. В дренажната система водата е замърсена и не се ползува. Много важно условие за безопасност е да не бъде отварян климатикът по време на работа. При ползуването на климатична техника е важно тя да е далече от огън (камина и т.н).
Захранващият кабел да не бъде близо до лесно запалими газове и материали (газьол, белина, бензин и др.). Тялото на климатика не бива да се разглобява или модифицира.
Въздушният поток от климатика не бива да духа директно върху Вас, за да не настинете. Не бива да се поставят препятствия на въздушните отвори, за да не се запушат и да предизвикат техническа повреда. Не поставяйте предмети върху вътрешното тяло. При дългогодишна употреба на климатика, проверете стойката на уреда да не е ръждясала и повредила и дали няма опасност от падане на уреда.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.