dsa

Абсорбционно охлаждане с чилър колектор

ClimateWell AB е шведски производител на системи за абсорбционно охлаждане, разработила новаторска тип чилър. CoolStore тръбите са вакуумни тръби, в които е интегрирана в процеса абсробционно охлаждане, базиран на материал от двойката литиев хлорид (LiCl) и вода. Тези тръби могат да бъдат инсталирани в жилищна жилища със селективни слънчеви колектори. Покривът става много ефективно охлаждащо устройство. Използвайки този принцип, ClimateWell предвиждат пестене на място място и тръбна мрежа, както и да сведат до минимум загубите. Недостатък: устройството може да охлажда само през нощта.

CoolStore тръбите са разделени на две: гореща и студена страна. Студената страна е покрита, включва изпарителя и е монтирана с топлообменника. През деня, горещата страна на тръбата достига повече от 100 ° С и започва процес на абсорбция. Температурите в изпарителя достигат до около 40 ° С , който може да се използва за подгряване на вода и трябва да се усвоява чрез сухо вторично охлаждане. През нощта тръбата се охлажда долу. От горещата страна се охлажда до около 40 ° C, а на студената страна до 5 ° C. Едновременно с това, топлината може да бъде разсеяна от горещата страна за отопление. Литиевият хлорид действа като топлоносител, произвеждащ студ и топлина през нощта и само топлина през деня.

ClimateWell или ще предоставят тръбите за производителите на колектори или ще направят свои собствени завършени охлаждащи колектори като OEM продукти. Компанията все още не се е специализирала в осигуряването на продукт с такъв отоплителен или охладителен капацитет. Първият партньор вече е намерен. Enerworks ще разпространява новата технология в Северна Америка. Двете компании подписаха съответното споразумение в средата на март.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.