Нужни ли са вентилационни клапани, при наличието на климатик?

Функциите на климатика са да затопля, охлажда изсушава или да завърта въздуха в помещението, в случай че работи само вентилаторът на климатика, но не и да вкарва свеж въздух отвън. По-модерните климатици пречистват и йонизират въздуха в стаята.

В някои сгради освен климатични системи се изгражда и вентилационни системи и по този начин постъпва въздух от вън. Това обаче е по-скъпа инвестиция и се постига чрез монтиране на касетъчни или канални климатици в окачен таван.

На практика нагнетателни клапани за дома и офиса са необходими, дори и да има климатик в помещението ,за да влиза свеж въздух.

През лятото вентилационните клапани отлично си сътрудничат с климатиците. Вентилационните клапани ще вкарват свеж озониран въздух отвън, а климатикът ще го охлажда до нужната температура. През зимата – студеният,но свеж въздух ще се пропуска от клапите без да смущава работата на климатика, а климатикът ще го нагрява.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.