Как да използваме климатичната техника безопасно?

При неправилна експлоатация климатичната техника може да настъпи опасност за Вашето здраве и повреда на техниката, ето защо:

-Не пъхайте пръстите си или  предмети в отворите за входящ или изходящ въздух -това може да доведе до нараняване, тъй като по време на работа вентилаторът се върти с висока скорост.

-В случай, че забележите някакви необичайни признаци (при миризма на изгоряло например), спрете климатика и издърпайте щепсела на захранващия кабел или изключете предпазителя – продължаването на работа на климатика при възникнало специфично състояние може да доведе до повреда, пожар или токов удар. В такива случаи се свържете със сервиз за климатици.

-В случай че климатикът не охлажда или не отоплява, е възможно това да се дължи на изтичане на хладилен агент. Тогава се обърнете към сервизния център. Хладилният агент (фреон), зареден в климатика е безопасен. Той не изтича при нормални обстоятелства. И все пак, в случай че евентуален теч доведе до контакт на хладилен агент с източник на топлина, като например вентилаторна печка, газова печка или готварска печка, това ще доведе до образуване на вредни газове.

-Не докосвайте входните отвори за въздух или алуминиевите ребра на вътрешното/външно тяло- това може да доведе до нараняване.

-Не използвайте инсектициди или запалителни спрейове върху уреда -това може да доведе до пожар или деформация на уреда.

-Не оставяйте уреда върху повредена инсталационна стойка-уредът може да падне и да причини нараняване.

-Не дърпайте захранващия кабел- това може да предизвика разкъсване на обвивката на кабела и да доведе до прегряване или пожар.

-Не зареждайте или разглобявайте батериите и не ги изхвърляйте в огън -това може да доведе до протичане на батериите, да причини пожар или експлозия.

-Не излагайте съоръжения, използващи процеси на горене на прякото въздействие на въздушна струя- това може да доведе до непълно изгаряне.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Mирова |

    ЗдравеЙте
    След направена профилактика климатика не работи нормално а именно: при режим отопление работи непрекъснато като превключва от отопление на вентилация,пак отопление,вентилация и т.н.; също се намали силата на топлата струя,промени се звука и се повиши консумацията на ел енергия(и то при външна t14)може ли да ми кажете какви са възможните причини за тази примяна?Благодаря предварително!


  2. Климамаркет Ефендулов |

    Здравейте,

    не можем да дадем еднозначен отговор каква точно е причината за тази повреда но е желателно да се свържете с лицата извършили ви профилактиката. Като в случая проблема е възможно да не е обвързан с извършената ви профилактика.

    Поздрави!


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.