Какво представляват овлажнителите за въздух?

В помещетията, в които има повече влага от необходимото се поставят влагоуловители за отнемане на излишната влага и за предпазване от образуване на мухъл по стени, мебели и таван.
В помещения, обаче в които въздухът е твърде сух, поради отопляването с радиатори, климатици,парно се налага използуването на овлажнители за въздуха. Домашните овлажнители са идеални за получаване на среда с приятна влажност между 40% и 60% – диапазон, в който рискът от дихателни инфекции е сведен до минимум. Тези уреди са полезни както за здрави хора,така също и за хора с респираторни заболявания.Особено необходими са за децата.
На пазара има различни видове. Някои са произведени по ултразвукова технология и изпаряват водата без подгряване (атомизира водните молекули чрез ултра звук),имат и йонизиращ филтър, който пречиства въздуха в спалня, хол или детска стая. Когато водата в контейнерчето се изпари, те се самоизключват. Овлажнителите се включват в електрическата мрежа,но използуват съвсем малко електричество. При тях може и ръчно да се регулира отделянета на пара.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.