Какво включва профилактиката на климатика?

Чистота
Ежегодната профилактиката на климатика допринася за безпроблемната му и дългогодишна работа. Тя включва цялостна проверка на степента на замърсяване на уреда. Проверяват се вътрешния и външния топлообменник, турбината и дренажната ваничка на вътрешно тяло, както и дренажната тавичка на външното тяло.
Степен на износване
Профилактиката включва цялостна проверка на степента на износване на всички механично движещи се части, проверяват се вътрешния и външния мотор на вентилатора, както и компресора във външното тяло.
Електрически връзки
Цялостна проверка на електрическите връзки на уреда, външно електрозахранване, ел.консумация, вътрешни силнотокови и слаботокови връзки, датчици и електронни платки.
Хладилен агент
Проверява се наличието на хладилния агент на климатика посредством външен оглед на уреда.
След приключване на прегледа, сервизният персонал дава препоръки за почистване или други дейности по превенция на климатика.
При профилактичния преглед на климатика могат да се предотвратят евентуални технически проблеми или да се уставнови пропуск на фреон в системата, за да се вземат навременни мерки.

 

Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.