Защо климатикът духа студено, когато е включен на отопление?

Повечето климатици работят с номинална мощност и достигат до 15˚С-20 ˚С разлика между засмукания въздух от стаята и отдавания затоплен въздух. Това означава, че ако в стаята е 10 ˚С, от вътрешното тяло на климатика ще излиза въздух с температура 25˚С -30˚С . Температурата на човешкия организъм е между 32˚С и 37˚С,то въздушната струяот климатика се възприема като студена,това не означава че тя не затопля помещението. За да улесните работата на климатика, добре е да не допускате прекомерното изстиване на стаята, така че да не трябва всяка сутрин да преодолява големи температурни разлики.
Понякога климатикът може да духа студен въздух и когато е в процес на саморазмразяване, макар че повечето климатици са конструирани, така че в този режим да не върти вентилаторът,за да не охлажда стаята.

 

Мнения и обратна връзка

  1. Йордан |

    Добър вечер,бих искал да получа професионален отговор за проблема ми.
    Климатика ми е „осака-инвертор“ миналата зима ми беше сефте с него,но използвахме радиатор заради дъщеря ми.Тази този сезон реших да се отопляваме с климатика но забелязах голяма разлика в топлинната струя при моя климатик и определени други.Есента му разглобих всички пластмаси и почистих питите и перката с четка за зъби и прахосмукачка,ефект нямаше.Говорих с познат който поставя климатици,пита ме за марката и като му я казах ме посъветва да го заменя с по нов.
    Примирих се,но днес на шега нагласих градусите на 29 и излязох от стаята,след 5 до 10 минути когато влезнах пак се изумих колко топло е наистина в стаята.Сложих ръка на струята на климатика и останах изумен от топлината и!Никога не съм я усещал толкова топла.
    От какво може да се дължи това?…само електрониката не съм проверил и се надявам в това да е проблема.


  2. Гергана |

    и моят климатик духа непрекъснато хладен въздух при по ниски градуси, а щом вдигна на 28-29 градуса и започва да духа топъл въздух.
    Нямам против хладният въздух, но създава усещането и ефекта като че съм пуснала вентилатор през лятото и ми е студено и направо се схващам като при вентилатор, а в самата стая не е студено. В момента съм направила климатика на отопление на 24 градуса, в стаята е 22 а въздухът, който се движи е хладен и на мен ми е студено на тялото. Каква е причината? Ако вдигна градусите на над 28 започва да духа топъл въздух.Но не мога да си позволя такива разходи за електричество. Как да постъпя? ефекта го усищам все едно е лято и в стаята ми е 22 градуса и съм си пуснала вентилатор за охлаждане.


Можете да оставите своето мнение или да ни зададете въпрос

С натискането на бутона за изпращане декларирате, че сте съгласни с общите условия и правилата на ползване на страницата. Всички мнения се задържат за одобрение от редактор. Ако не виждате в момента мнението си не е необходимо да го изпращате повече от един път.



Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.